BINE ATI VENIT!

,,lasati orice speranta, voi care intrarati!!!"...speranta ca aici, pe acest blog, veti gasi stiri scandaloase.....

vineri, 15 iulie 2011

Jurnal de calatorie- Croatia, Sibenik, 20 mai 2011

Surprinzator, am reusit sa circulam prin aceasta tara cu limita de viteza impusa de indicatoare, dupa ce am vazut cum opereaza politia croata....iti desurubeaza numerele de inmatriculare pe loc, iar daca esti roman certaret, mai faci si 8 ore puscarie. Problema rezolvata! Data viitoare, fie nu mai calci in Croatia, fie circuli cu 40 km/ora! Sa te fereasca Dumnezeu ca pe soseaua de coasta, sa te gaseasca politia pe marginea dinspre mare a acesteia (pentru view!!...si poze) cu botul masinii in sens invers sensului de mers aferent partii de coasta...isi vor da seama ca ai venit de pe celalalt sens,adica ai ,,taiat" linia continua (care este chiar CONTINUA pe zeci de kilometri).....amenda. Noroc cu un cetatean care vindea miere pe marginea soselei, care a venit in fuga la noi sa ne avertizeze....urcat rapid, demarat in tromba...la timp! Din sens contrar venea....POLITIA

...am ajuns in fuga si la Sibenik, tot pe coasta dalmata, tot un oras vechi UNESCO, tot acelasi stil de constructie....sa ,,bagam un ochi"!


..strazile din Sibenik



...catedrala din Sibenik....recunoasteti cumva, intrarea si statuile ei? nu se vad prea bine, recunosc, de la aceasta distanta....dar, este identica cu cea din Trogir.

Un comentariu: