BINE ATI VENIT!

,,lasati orice speranta, voi care intrarati!!!"...speranta ca aici, pe acest blog, veti gasi stiri scandaloase.....

vineri, 16 martie 2012

Despre...,,reabilitarea" blocului meu.


Citesc, zilele trecute, Stirile ProTV pe mail....despre reabilitarea blocurilor. Tot bulevardul Iuliu Maniu este plin de schele. Schele ,,de primavara". Numai blocul meu, nu are nicio ,,proptea". Cel mai urat bloc de pe tot bulevardul.Ca sa ilustreze stirea, ProTv a ales sa faca poza carui bloc credeti? al meu. Si, iata-l in toata ,,splendoarea" umpland ecranul stirilor. Toata tara a vazut cum poate sa arate un bloc la bulevard central, un bloc de 10 scari si aproape 400 de apartamente (ce sa mai, un sat intreg intr-un singur bloc!)Oh, sa nu uit: balconul ala, de suuus de tot, cu geamul deschis, este al meu.Ce se intampla? Terasa blocului este crapata, cu infiltratiile de rigoare in plafon, tevile de scurgere a apei pluviale, sparte, fireste, -apa se scurge direct pe bloc luand la vale pietris si nisip din placa terasei-de aceea, mie nu imi mai trebuie perdele la geamul balconului, geamurile sunt deja ,,sablate"(adica nu prea se mai poate vedea dinauntru -afara si viceversa).
Inutil sa dai cu bidineaua varul de primavara pentru improspatarea balconului, in 2 zile, rugina, provenita de la betonul armat al placii terasei, va iesi in evidenta. Inutil sa refaci tencuiala interna, oricum in doua zile, din cauza umezelii continue, va cadea . Ce se intampla cu tencuiala exterioara a blocului, numai Dumnezeu poate sti, si trecatorul nevinovat in capul caruia poate cadea!

"Guvernul a decis sa continue si in acest an acordarea de garantii pentru lucrarile de reabilitare termica a blocurilor, in limita unui plafon total de garantare de 200 milioane lei.
Pentru lucrari de reabilitare structural-arhitecturala a cladirilor de locuit, plafonul de garantii a fost stabilit la 100 milioane lei.

Decizia a fost luata in sedinta de marti a Guvernului. Conform legii, lucrarile la anvelopa cladirilor de locuit sunt finantate in proportie de 10% din surse proprii ale proprietarilor beneficiari si de 90% din credite bancare, care vor putea fi contractate de acestia cu garantii guvernamentale si dobanda subventionata.

Garantiile sunt acordate prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor IMM, fiind valabile inclusiv pentru lucrari de reabilitare termica.

Perioada de rambursare a creditului este de maximum cinci ani de la data receptiei la terminarea lucrarilor, un astfel de credit putand fi contractat atat de catre asociatiile de proprietari, prin hotararea a minimum 90% dintre membrii asociatiei de proprietari, cat si de proprietarii de locuinte unifamiliale.

Plafoanele maxime ale unui credit sunt echivalentul in lei, inclusiv TVA, a 1.100 euro/camera de locuit, pentru credite solicitate de asociatiile de proprietari, si echivalentul in lei, inclusiv TVA, a 4.400 euro pentru cladirea-locuinta unifamiliala."

Nu mai spune! Cate trambite! Si, unde sunt schelele de pe blocul meu?

Un comentariu: