BINE ATI VENIT!

,,lasati orice speranta, voi care intrarati!!!"...speranta ca aici, pe acest blog, veti gasi stiri scandaloase.....

joi, 19 aprilie 2012

La multi ani...mie! Paris, aprilie 2012 (I)


Miercuri seara, 11 aprilie, cam pe la ora 21 , am reusit si eu sa ma ,,agit” putin legat de multapropiata plecare (peste 7 ore) catre Paris. Avem bagajele facute? Fii serioasa, niciun chilot! Ah, ce geamantan iau cu mine? Geamantan? Nu fii nebuna! Pentru 3 zile? Poate un troller mic….troller sa fie! Am facut bagajul….mai nimic gros de imbracat: au anuntat intre 15-18 grade la Paris.
Tot ,,navigand” ca in fiecare seara pe bloguri, ma loveste ideea: ok, ajung la aeroport….dar, in Paris cu ce ajung? Wow, este déjà 22,30. Caut disperata….da, varianta asta este buna! Si, iata-ma cumparand pe net bilete de autobuz (15 euro calatoria pe net, in locul celor 18, la fata locului) atat pentru ducere, cat si pentru intoarcere….Le listez: au cod de bare….mishto! Sa vad eu la ce sunt bune!
In aeroportul Bauvais nu am stat mai mult de 3 minute…cum am iesit afara, ne-am orientat dupa coada la bilete, si am gasit autobuzul catre Paris (circula din 15 in 15 minute) in statie…parca ne astepta. Codul de bare? Se scaneaza de catre sofer…..
Drumul, cam o ora pana in Paris, la Porte Maillot (zona La Defense ) a fost placut…si civilizat. Niciun calator in picioare.
Am sosit joi, 12 aprilie la Paris….parca ma intorceam acasa. Toate erau la locul lor: turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame….chiar si Bateaux Mouche plateau cuminti, pe Sena, acolo unde trebuia…A, si podul….podul meu de suflet, Alexandru al III-lea, mai splendid ca niciodata.
In Paris, frig…..prea frig pentru mine.

3 comentarii: